Mooie projecten uit 2021

Voor en met medewerkers van de Gemeente Groningen werkten we aan actualisering van dorpsvisies van zeven van de negen dorpen van de voormalige gemeente Ten Boer (de andere twee hadden hun eigen fase) en aan concrete uitvoeringsprojecten en activiteiten. Wat me enorm aansprak waren de “drive” van de gebiedscollega’s, het praktische gehalte en de mogelijkheid om met “speelgeld” projecten van een paar duizend euro meteen te realiseren. Soms met doorverwijzen en betrekken van collega’s uit de gemeente, bijvoorbeeld van verkeer. Projecten zijn geplaatst op https://stemvan.groningen.nl/budgets. Kijk zeker even naar het filmpje daar van Karin van den Berg, inwoonster van Winneweer. Zulke enthousiaste en actiegerichte inwoners heeft een dorp nodig!

Vervallen graven op het kerkhof van Wittewierum, waar vroeger het Klooster Bloemhof (met het verhaal van Abt Emo, zie https://dvhn.nl/reis/De-reis-van-Emo-22097344.html) stond.

Voor en met College, MT en adviseurs van de Gemeente Westerkwartier deed ik een Verkenning met positionering en strategische projecten. Een soort praktische en kortlopende toekomstvisie. Hoe kies je positie vanuit Aard (identiteit, ligging), Schaal (hoe organiseer je toegankelijke voorzieningen) en Richting (trends en kansen)?

Voor een DT van een gemeente klankbordde ik achter de schermen over de diverse organisieveranderingen die men op basis van maatschappelijke opgaven en inhoudelijke ambities wilden invoeren. Ontzettend leuk en dankbaar werk: met weinig inzet veel effect in korte tijd als onderdeel van een vertrouwensrelatie.